Fick feeling

Tomt vare här... Men fick felling nu medan jag väntar på att tvätten ska bli klar innan jag kan gå och lägga mig och sooova och drömma om reproduktion och syra/bas wihoooo.. 
 
Är mitt i tentaplugget nu, det är inte mycket mer som görs än att äta, läsa och åka en snabbis till ponie för att ge henne lite käk. Hon känner sig nog lite bortglömd :( Men när det både är tentavecka och sjunde veckan utan sadel så kan jag inte säga att jag drivs jättemycket av att hinna tömköra eller rida barbacka, tyvärr.. Hon är ställd helt på vintervila nu sedan onsdag förra veckan och har gått på halvfart nån månad innan det. Lika bra tänkte jag så kan hon sättas igång sen när jag kanskeeee fått en sadel igen och då kör vi på som vanligt över jul och nyår och är fit for fight tills nästa år istället :) Känns som den bästa planen ändå, sparsamt tagen ponie jao. Inte varit fullt i tävlingskondis sedan den 13 mars i våras nu, den ödesdigra dagen då jag var i Linköping och fick samtalet att hon kraschat ordentligt i hagen. Sedan dess har det varit lite käppar i hjulet som vanligt. Men men, vi kör på 2017 och nu har jag en tränare att gå till och massa inspiration och längtan att hoppa igen så det blir nog toppen (om jag någonsin får en sadel då ;)). 
 
Har varit snö i massor här som smälte bort igen men som nu verkar vara på ingång tillbaka igen, jag säger inte nej till det, så himla mysigt :D Sjukt mycket i skoaln dessa veckor men nu är det slutspurten och på torsdag är det tentadags. Det är ändå kul nu när det börjar sätta sig med digestion, respiration, cirkulation, temp.reglering, vätskeblans, syra/bas, njurarna, reproduktion, sinnen, tänder, endokrinologi och neurofysiologi... Well yes, it´s a LOT! Dessutom för hund, häst, katt, fågel, reptiler, idisslare som alla såklart vill ha egna system ;) Sjukt intressant och sjukt mycket haha!
 
På fredag kommer mormor och kusin och hälsar på hela helgen. Längtat så länge efter nära och kära och nu är tiden äntligen kommen :D Jag får turista lika mycket i stan som dem nu, inte sett något alls nästan så det ska bli kul det också. Jaja, dags för tvätt och säng, hörs när vi hörs!
 
 
Snösulor på, måste inspektera allt såklart!
 
Lite lyx ibland, borde göra det oftare på min fiolsträng till häst

Söndagsångest?

Helgen har gått fort och inte känts som en helg för jag har jobbat hela dagarna, 6-16 lördag och 8-18 idag. Goa pengar den 25:e i alla fall. Var bra jobbdagar ändå, alla är supertevliga som jag jobbar med och jag tycker det är väldigt kul i charken. Jag packar upp all fisk och skaldjur och gör det fint, hjälper kunder, skivar skinkor och rekommenderar ostar. Riktigt roligt och väldigt avkopplande, man hinner inte tänka på så mycket annat och träffar för det mesta trevligt folk :) 
 
Viggson har fått ta det lugnt i helgen, löslongerade henne i lördags, tänkte longera vanligt men hon fick gå lös innan och sen började hon springa runt mig så vi körde på det haha! Gjorde lite lydnad och backa och vände och hon är sjukt duktig. Backar när jag står bredvid och backar och vänder ifrån mig så fort jag höjer handen typ, lättlärd den där. Idag fick hon vila. 
 
Igår rymde hon förresten, haha. Eller snarare Oliver, hennes trogne hagpolare, som var överdrivet nojig när jag tog in dem gjorde så jag tappade henne. Han vände om och prejade mig nästan när vi gick ur hagen, så för att stoppa honom tappade jag Viggson som inte var sen med att ta chansen och pipa iväg... Hon är ju ganska mesig dock för hon vågade inte springa bortanför parkeringen (är tackasam för det) och hon måste ha sån koll på allt hela tiden och suger på att göra två saker samtidigt så hon får lixom aldrig upp nån fart. Bara springer med huvudet i vädret och pejlar läget, wierdo! Sprang en sväng över gårdsplanen och stressade upp de andra och eftersom hon ALLTID är hungrig på allt ställde hon sig bredvid några stallkompisar och käkade tills jag hämtade henne. Skönt att det inte var halt och att ponie var ganska snäll, inte hennes fel att jag tappade henne ändå, dumme Oliver (som typ alltid är snäll haha)! 
 
Det var den helgen jao. Kollar alla annonser jag kan på sadlar men hittar NADA :´( Får ha bett på henne igen nu så jag ska tömköra en del igen hade jag tänkt, för att försöka växla träningen på något sätt. Ska ta tag i plugget igen nästa vecka också, have to!!
 
Varför ser ni så påkomna ut!?

Thoughts thoughts thoughts

Veckan har varit ganska lugn pluggmässigt. Mest för att jag inte alls är motiverad att sätta mig och läsa.. Är sjukt intressant och tycket egentligen inte det är tråkigt att läsa det bara att jag inte riktigt orkar ta mig tiden till det än. Men imorgon har vi ledigt och då ska jag börja, tentan kallar! 
 
Jag är inne i en liten "nere-period" också. Längtar hem och längtar efter mina fina vänner (you know who you are ;)). Vill mest vara ensam och ligga inne eller sitta på Viggson i en skog. Gillar alla här uppe och gillar staden och gillar skolan och allt men ja, ibland längtar man bara hem och till så det var innan. När man jobbade på posten och hatade att gå upp och stressa en hel dag men kunde trösta sig med att veta att man på kvällen skulle packa häst och bästis och åka och hoppa i ett ridhus. Eller bara ligga i en soffa en heeel dag och kolla på OS i terräng (kommer inte ens ihåg när jag kollade på en TV sist). Eller när man var hemma och syster och Bill tittade förbi för att låna nått eller bara säga hej. Eller när man åkte och åt lunch hos mormor och morfar och blev bortskämd med mat och bilfixande. Det var inte saker som hände varje dag och det var en ganska normal (tråkig) vardag innan också, men det var inte så långt borta. Det var inte något som behövde planeras månader innan eller ens planeras alls.
Jaja, allt har sin tid och jag har min bästis med mig som vare sig hon vill eller inte ställer upp varje dag. Vad skulle jag göra utan ponie? åka hem oftare i alla fall och ha lite mer cash över också för den delen.. Men varje dag blir bra bara man kommer ut till ponie, så är det faktiskt. Sen kan jag sitta här och sakna och längta och minnas tillbaka men jag skulle ändå inte vilja ändra något för jag känner ju att jag är på rätt plats. Men kanske, kanske att bara någon i famlijen skulle vilja flytta upp några år, eller om någon jag saknar något fruktansvärt kunde tänka sig att flytta upp några månader tidigare så hade jag gjort volter av glädje, det är väl inte för mycket begärt eller!? 
 
Viggi känns annars jättefin att rida nu, även om jag inte kan rida riktigt ordentligt. Och att jag, de få gångerna det händer att hon är frisk och fin, inte har en sadel suger ju lite (mycket). Känns som en omöjlig djungel att hitta någon som passar. Jag vet att jag någongång kommer att hitta en sadel men efter tre veckor känns det fortfarande föör långt borta. 
 
Ska jobba hela helgen så tankarna skingras väl och på mådag rullar det på som vanligt igen!
 
Mitt hjärta!
 
Visa fler inlägg