Big day coming up

Imorgon har jag min första riktiga tenta här och har lite ångest för att jag inte är så nervös som jag känner att jag borde vara... Kanske är för att kursen varit aningen luddig på vad man ska kunna så jag lär väl få mig en chock imorgon och inte kunna nått, hope not. Pluggade igår och ska till skolan igen idag, får väl försöka ha koll på det jag kan ha koll på ;) 
 
Igår på morgonen var jag och Viggson på utflykt till Universitetssjukhuset för att sko mitt lilla kräk. Hon var över förväntan snäll och duktig så jag behövde knappt muta henne med en slicksten, wierd! Hovslagaren var skitduktig, typ hovmästare här uppe och väldigt ung för att ha gjort så mycket som han och vara så kunnig, så det kändes ju bra :) Han förklarade också att anledningen till att Viggis hovar växer så ojämnt fram antagligen beror på de problem vi haft i vänsterbogen under åren. Eftersom hon är svagare i vänsterbogen och alltid lyckas krascha på den så belastar hon höger sida och ben mer för att avlasta. Det gör att den hoven får der tryck än den andra och då växer vänsterhoven uppåt och högerhoven skjuter framåt. Det märks ju mest på sommaren när hovarna växer snabbare men han sa att 6 veckors intervall på skoning var lagom för henne. Just nu var det inte katastrof utan ändå okej men det får inte blir mer, så jobba jobba med bogen nu. Så logiskt och typiskt att allt alltid kommer tillbaka till den jäkla bogen. Men skönt att veta att jag ändå jobbat med att underhålla rätt sak och kommer fortsätta ännu mer nu. Får jag ordning på vänsterbogen någon gång kommer hovarna växa jämt igen!
 
Jaja, nu måste jag börja plugga, skjutit på det som vanligt. Igår cyklade jag en extratur till stallet bara för jag kände för det, eller snarare inte kände för att plugga haha ;) Nej men det är intressant det vi lär oss och viktigt såklart att kunna mitt yrke och etik och etologi osv... Fun stuff 
 
Fick namnskylt och grejer på kliniken innan skoningen, kändes fancy haha fastän de missade ett c i Juxschotz...
 
Viggson och Oliver fick en stor hage igår också, Viggi springer iväg och Oliver tittar på haha
 

Finally a friend!

Viggson har äntligen fått en vän!!! Hon är inte supertrevlig mot honom och vill helst hålla honom på avstånd än så länge men han är en riktig gentleman och redan andra dagen nu gick hon lite närmare honom. Tror hon kommer smälta för hans charm så smånging om ;) 
 
Igår när jag släppte ihop dem (Viggi och Oliver, en 17-årig supermysig valack) gick det bra typ 10 minuter men sen började Viggi springa runt och runt och runt och runt... Oliver och jag stod i mitten och tittade på och fattade inte riktigt vad hon höll på med, för hon var inte stressad såg det ut som. Fick inte tag i henne i alla fall och hon slutade inte, tror hon höll på i minst 20 minuter i sträck... Fick ta in henne så fort jag fick tag på na. 
 
Idag var det en helt annan stämning i hagen. De gick inte jättenära varandra och gav lite sura blickar ibland men betade ändå nära varandra och hade det lugnt och gött i hagen. Imorgon ska de få gå ut i sin "riktiga" hage och det tror jag blir super för den är ganska stor och då kommer Viggi nog inte springa runt runt så mycket som i en fyrkantig mindre hage. Hoppas det kommer funka fint och att de blir bästisar. Det ska släppas in en liten shettisvalack om några veckor med så det kommer att vara Viggi och grabbarna framöver. Tror det blir super haha, hon lär vara nöjd med uppvaktningen den lilla divan som hon är! ;)
 
Annars har helgen gått fort, blev godkänd på mitt praktiska prov btw, wihooo haha. Tog seriöst 2 minuter på häst och 3 minuter på hund... På onsdag är det salstenta som gäller, alltid nervöst men ska plugga gärnet mån-tis nu och få in det sista. Har inte blivit så myscket plugg i helgen med Viggis freakout igår som tog massa tid och sen var vi på nation för första gången igår också så hjärnan är väl inte skarpast idag direkt hehe! 
 
Blev ingen hoppträning i veckan men nästa torsdag hoppas jag på att få testa lite :)
 
Sjukt lika dessa två, samma storlek, samma rödbruna färg och samma vita strumpor bak, Viggis manliga motsvarighet (ingen kan i och för sig mäta sig med ponie<3)
 
 
Hon vet hur man sminkar sig denna dära haha! Så snyggt att hon fick det jämnt på båda ögonen också, en konst det där ;) Kyllera for the win!
 
 
Viggi snodde hans hö och han käkade upp varenda strå av hösilaget. 

Happy days

Viggson börjar komma tillbaka som vanligt igen. Vi har småskuttat lite i paddocken och ridit mysiga skogsturer. Har köpt ridhuskort i ett stall typ 10 min bort nu så ska se om jag kan testa att åka dit imorgon en sväng, sååååå skönt att rida på en större ridbana med bra underlag igen, hoppas det är lika bra som det såg ut på bilderna haha ;) Ska även kanske träna för en tjej här uppe på lördag om det tajmar, annars testar jag vid ett senare tillfälle. Tänkte prova några olika tränare och se om jag klickar med någon, så svårt det där men det viktigaste tycker jag är att vi har samma tänk så hoppas att hitta det. Kul bara att åka iväg och hitta på nått med ponie :D 
 
Jag kan även efter dagen kalla mig den nyaste medarbetaren på Maxi här i Uppsala, i den manuella delikatessen. Så himla kul och är superglad för det! Känns bra att Viggi inte behöver börja käka sand här uppe utan att jag kommer ha råd att ge henne finmat ;) Det är på var tredje helg vilket är perfekt och sedan mer om det behövs och jag kan :) 
 
Imorgon har vi praktiskt prov i hantering häst och hund. "Tränade" idag med djuren och det känns som att det sitter haha, det märker vi imorgon ;) Sedan är det en väldigt oklar tenta nästa onsdag som vi ska börja plugga mer till nu. Får väl se om vi kan bena ut vad den ens handlar om hehe!
 
 
En sjö vid oss som vi inte får bada i, tack gode gud för det säger Viggi ;)
 
Typ så såret ser ut nu, läkt mer nu och är öppet och inte lindat alls. Är en skorpa på men får tvätta varje morgon för det fastnar spån i det så det tar ju lite längre tid att läka då när jag pillar upp det. Men lindar jag det i igen kommer det bli mjukt och ännu känsligare. Nu bryr hon sig inte om det alls och det ser fint ut, kör på såhär och ser :)
Visa fler inlägg