Att leva upp till förväntningar

Ja, nu låter det superseriöst med den rubriken va... Men det är det icke, det handlar om att Viggson börjar leva upp till de tre virvlarna hon har i pannan! Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra det när någon ser kaoset i hennes panna, "Oj, det är en vild än", Herregud, den blir inte lätt", "Hahah, hon måste ju vara helt galen"osv.. Jag tror inte alls på det där egentligen, hästar är ju helt egna individer och jag tror inte hennes knäpphet påverkas direkt av att hon har lite för många virvlar, samma som att alla fuxmärrar inte alls är tjuriga ;) Zwiggidiloo har ju varit världens snällaste treåring, en lite roligare fyraåring som började trotsa, bråka lite, hitta på lite konster, mest att stå på bakbenen då tyvärr. Sen har hon har blivit mer och mer busig och jobbig/rolig ju starkare och äldre hon blivit. Det har dock börjat gå till överdrift nu tycker jag, jag vill trycka paus på livsglädjen nu hehe! 
 
För det är ju väldigt roligt tycker jag med en lite egen häst som man känner busar lite eller bockar eller brallar iväg lite nu och då. De har en egen vilja och visar när de är glada eller arga och så. Men de senaste veckorna har Viggis utvecklingskurva på nya trick gått från en stadig trea till en strak åtta på en skala till tio. Inom fyra väggar är det inte så mycket att bråka om, lite småsaker hon får för sig ibland, men nu kan jag knappt rida ut själv längre utan livet som insats, och jag som älskar att ta egna små turer. 
 
Förra vecka när vi red ut var hon på vippen att slänga av mig mitt i ett av hennes blackouts hon får där hon bara flippar ur typ. Hon drog en sån seire att hon själv nog blev chockad och efter det så var det som att det rann av henne och vi fortsatte vår tur. För det mesta tar jag fighterna med henne när hon sätter igång för jag vet vad hon gör och hur hon rör sig, men dessa senaste påhitten är något nytt för oss båda tror jag. Idag vågade jag faktiskt inte ta fighten med henne och gå åt det håll jag bestämt för hon kastade sig så mycket att hon höll på att välta och det vill jag inte ska hända. 
 
Hon slänger sig, skenar iväg, bockar, tvärvänder, stegrar, skjuter rygg och bockar. Allt inom loppet av några sekunder. Det känns som att sitta på en helt annan häst som jag inte alls vet vad den ska hitta på. Jag tror att hon är såhär för att hon har tagit det lugnt en längre period och nu börjar vi komma igång igen. Och sen kan hon inte springa och leka i hagen som hon brukar i och med allt vatten och all lera som är nu och då samlar hon ju bara på sig massa överskottsenergi hela dagarna. Detta går väl över om ett tag det med haha ;) Jag ska ta med henne till ridhuset imorgon och se om jag kan släppa henne där lite så hon får bralla av sig, kan behövas haha! 
 
Hon är väldigt bra att rida nu annars, mjuk och fin om än lite stark och på fortfarande :) Det ska nog bli häst av mitt lilla kräk också <3 Hon är som en söt liten fluffig köttbulle nu, en köttbulle gone wild ibland, men fortfarande den bästa there is! 
 
Så oskyldig man kan se ut då ;)
 

Min stora gosebjörn

Ja, just nu är Viggson mitt jättestora gosedjur för hon är såååå hårig och mjuk och fluggig! Vinterpälsen kom snabbt efter att jag klippte henne förra gången men eftersom hon har skrittat och tagit det lugnt ett tag så har det kännts onödigt att klippa henne. Men nu är det snart dags att bli några kilon lättare, snart är hon helt igång igen och då ska jag gräva fram den fina tävlingspållen igen ;) 
 
Nu har hon ju varit ledig en månad så hennes vintervila är klar, och sen åker jag bort i två veckor i slutet januari (Bali baby) och då får hon vila lite igen. Så nu blir det igång och lite trimm och sen kanske någon tävling i början av januari om vi hittar någon bra :D Har sån hoppabstinens och vill bara sitta och trimma och träna men vi får vänta lite till med det. Tänkte börja småskutta lite nästa vecka :D :D :D 
 
På jobbet drar julkaoset snart igång så då blir det långa och jobbiga dagar, men det är ju inte så långt kvar till jul så det är ju bara att kämpa på. Stallflytten blir nog inte bli tidigare än nyår ändå för att det är så himla mycket nu innan med jobb och annat så vi härdar ut lite till ;) Jag vill ju gärna vara lite mer i stallet och ha lite extra koll där när vi precis flyttat och efter jul lugnar det nog ner sig lite på jobbet så dagarna inte blir så långa :) 
 
Annars är allt fiiiint, jag är glad nästan hela tiden nu för att jag har kommit på vad jag ska bli när jag blir stor och såklart för att Viggson är den bästaste i världen och på G igen nu!! Jaja, framtiden får vi ta en annan dag ;) 
 
Juste, jag var ju hemma hos familjen i helgen så vi firade min underbart söta lilla systerson som fyllt 1 år och sen firade vi bästaste mormor som fyllt 76 (tror jag det var haha) och i söndags besökte vi min kusins nya hus (vill med ha huuus). Mycket tråta, släkt och socker i helgen, precis som jag älskar det haha! 
 
 
 
Zwiggidiloo önskar sig ett nytt hönät i julklapp!!

Jajaja, jag skriver la då

Jaa, jag skriver väl nu då, det var ju inte så långt uppehåll nu hehe ;) Kan ju börja med att säga att Viggson är FRISK och jättefräsch, löööövly!! Så vi joggar igång nu och jag börjar väl rida ganska normalt om nån vecka. Det blev ju aldrig fatställt var hältan satt för den flyttade sig från Katjas hembesök till besöket på kliniken två veckor senare. Och ytterligare två veckor efter det, utan behandling, så var hon hältfri och frisk :D 
 
Jag och Viggson har även firat två år tillsammans <3 Hon är det bästa jag har och det är ju helt sjukt faktiskt hur mycket man kan älska ett djur, min bästis!! 
 
I present fick hon ett pjamastäcke som jag velat ha i över ett år men nu var den på 50% så då tjänade jag ju nästan pengar på att köpa det haha ;) Och ett par finfina ridlindor på halva priset (återiggen – nästan så man tjänar på det då ju) som hon passade så bra i!! 
 
Nyheten jag pratade om, känns så längesen nu hehe, är i alla fall att jag och mitt hjärta tar med oss våra kompanjoner Linn och Fendido och flyttar ut lite längre på landet. Endast stått i det här stallet i 8 månader men stora anläggningar är inte för oss, speciellt om organisationen är lätt kaos och inställningen till oss kunder är lite fel.. Så nu blir det ett litet stall med 12 hästar istället. Känns superkul och jag längtar, så mycket som hänt där vi står nu så jag vill mest börja om igen. Det handlar ju som sagt om prioriteringar, vad vill jag ha ut av ett stall, och nu går vi back till basic utan varmvatten och utan skrittavstånd till ridhus. Men vi får två utebanor, massa plats för förvaring, tillgång till travbana både slinga i skogen och en rund bana, stora hagar, lugnt stall, hon får stå på kutterspån igen vilket vi älskar (hon ska drunkna i det) och de som står där verkar trevliga :) 
 
Kommer verkligen sakna alla stallkompisar i nuvarande stall för de är verkligen underbara, men när mycket annat inte fungerar så blir det tyvärr såhär. Vi får se när vi flyttar, uppsägningatiden går ut vid årsskiftet men eventuellt flyttar vi lite tidigare :) Blir spännande :)! 
 
 
 
Visa fler inlägg