Första träningen 2015

Ja, om resten av 2015 kommer gå i samma stil som min och Viggis första hoppträning så kommer det att bli ett bra år!! Det är mycket att jobba på och hon är ganska oliksidig nu, lägger för mycket vikt på vänster bog och skjuter över mig dit, så jag måste få henne att jobba mer jämt. Sedan har hon börjat ifrågasätta väldigt mycket man gör, måste vara väldigt konsekvent med det man gör och säga till henne mer för hon är allmänt ouppmärksam ibland och tycker att hon kan slippa lyssna... Hon har även ifrågasatt lastnig nu vilket inte hänt innan (har tränat lite på det så hon har slutat med det) och hon små stegrar när hon inte vill mer i ridningen. Mycket att jobba med som sagt med dessa småhästar som börjar komma i trotsåldern ;) 
 
Att hoppa däremot var inga problem i måndags, vilka bakben haha! Jag hoppade bara banan väldigt lågt en gång och det räckte. Hon var uppmärksam och fin och jag red ut henne ordentligt på alla vägar, ah, det klaffade helt enkelt. Ted sa att hon nog kommer bli en riktigt fin hopphäst och att hon hoppade som en lite gummiboll och i kombinationen som en prinsessa, haha!! Vila och behandling innan jul har gjort sitt och hon har hunnit smälta hösten och utveecklats riktigt bra :)) 
 
 
 
 
 
 
 

Photobomb!

En vecka sedan vi tog oss till stranden nu och jag tittar dagligen på bilderna som underbara Madde tog på oss, helt fantastiska bilder och jag vill typ förstora hälften av dem, haha! Ja, föurtsättningarna var ju inte de bästa med storm, en halvrädd och trotsig häst och en fotograf vars händer domnade bort men bilderna avslöjar inget av det utan de blev helt enkelt grymma!
 
Har annars jobbat min första vecka på Hippson som praktikant och har fått komma igång och lära mig en hel del, har såklart massor kvar men det är väldigt kul att vara igång. Det kommer bli en grym vår och jag kommer att få göra massa roliga saker, gäller bara att jag lyssnar och lär först :))
 
Min fina fina lilla häst, hon kanske inte är så stor eller
kommer hoppa de högsta klasserna och
ser ibland ut som en köttbulle gone wild,
men hon är den absolut perfekta hästen för mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen för dagen med stort D

Jag vill bestämt återigen konstatera att tiden går på tok för fort, i tre år har jag längtat efter praktiken, i höstas blev det klart vart jag skulle vara och imorgon drar det igång. I min hjärna kunde det lika gärna varit i somras jag tog studenten och igår jag fick reda på praktikpkats... Ingen är mer taggad än jag i alla fall. Jag är så otroligt motiverad (och nervös) till detta och ska verkligen göra mitt bästa nu hela våren!
 
I helgen fick jag annars besök av en mycket saknad vän som följde med mig och Viggson på utflykt och fotade. Så himla himla fina bilder det blev även om objektet inte var helt sammarbetsvillig, haha. Vi tog transporten och åkte ner till stranden där det blåste halv storm. Första gången vi åkte till standen och Viggson blev lite överväldigad av alla intryck så hjärnan kortslöt sig då och då. Men överlag så var hon jätteduktig och nästa gång kan vi nog trava iväg längre än en 30 meters volt, haha. Jag hoppade av efter ett tag och gick bredvid henne och då slappnade hon av jättebra och gick både i skummet och plaskade runt i vattnet. Kul också att bekräfta att hon faktiskt litar på mig, om jag går i så kan hon gå i :) 
 
Smakprov på kommande fotobomb!
Visa fler inlägg