Latests newsflash

Nyheter, här var det nyheter jaaao!! Ja, allt jag skriver nu blir ju nyheter för jag har ju inte uppdaterat på ett tag och ojoj OJ vad det har hänt saker ska ni veta ;)  Fast det är väl egentligen bara en sak jag skriver nu (den roliga) och den andra saken skriver jag kanske på fredag, eller imorgon om ni har tur (den som ger en sån där go och åh-jag-mår-bra-och-är-lättad-nu-känsla).
 
Men i fredags var jag och Viggson (och Linnson) hos veterinären och skulle kolla upp hältan som hon visade på de högra kotorna, ganska rejält, för två (nu tre) veckor sedan. Viggson kändes och böjdes igenom hela hon, högt och lågt, och longerades jättelänge på stor och liten volt innan bedömningen kom. Hon var inte så himlans halt egentligen... :D Hon var mellan 0-0,5 grader på benen och visare lite mer reaktion på vänster framkota men som också värmde ur sen. Hon var inte böjöm heller. Dock visade hon ju lite reaktion och var inte så frisk att veterinären ville börja sätta igång henne men inte så halt att hon ville bedöva och behandla henne heller. I och med att hon blivit så bra på två vekors skritt utan någon behandling så vile hon ge henne lite mer tid bara, och lite hjälp på traven av lite Metacam. Så glad att jag slapp spruta henne i leden, sparar det till hennes äldre dagar ;)
 
Eftersom Viggson var lite halt, hältan vandrade runt, hon vrickade höger bakkota i våras och att hon aldrig blivit röntgad i alla benen så ville hon ta några plåtar för att försökra sig om att det inte är något i skelettet som spökar, typ en lös benbit. Sagt och gjort och Viggi drogades lite, hon är nog mer lättpåverkad än en undernärd 15-åring som får sin första fylla, dock lätthanterlig ;) 
 
Plåtarna var superfina och rena så jag drog en lättnadens andetag, hade varit så tråkigt om det varit något som krävt operation eller liknande, skelettskada bockade vi av för 1,5 år sen! Så domen blev "mer skritt åt folket" och ett återbesök efter 14 dagar och lite Metacam för att hjläpa henne att läka ut det sista. Återbesöket blir dock den 12:e, alltså tre veckors skritt då, för det tajmade inte innan det. Men vilan är ju igång så varför inte låta den fortsätta, bättre för lång än för kort i alla fall :) 
 
Visa fler inlägg