Latests newsflash

Nyheter, här var det nyheter jaaao!! Ja, allt jag skriver nu blir ju nyheter för jag har ju inte uppdaterat på ett tag och ojoj OJ vad det har hänt saker ska ni veta ;)  Fast det är väl egentligen bara en sak jag skriver nu (den roliga) och den andra saken skriver jag kanske på fredag, eller imorgon om ni har tur (den som ger en sån där go och åh-jag-mår-bra-och-är-lättad-nu-känsla).
 
Men i fredags var jag och Viggson (och Linnson) hos veterinären och skulle kolla upp hältan som hon visade på de högra kotorna, ganska rejält, för två (nu tre) veckor sedan. Viggson kändes och böjdes igenom hela hon, högt och lågt, och longerades jättelänge på stor och liten volt innan bedömningen kom. Hon var inte så himlans halt egentligen... :D Hon var mellan 0-0,5 grader på benen och visare lite mer reaktion på vänster framkota men som också värmde ur sen. Hon var inte böjöm heller. Dock visade hon ju lite reaktion och var inte så frisk att veterinären ville börja sätta igång henne men inte så halt att hon ville bedöva och behandla henne heller. I och med att hon blivit så bra på två vekors skritt utan någon behandling så vile hon ge henne lite mer tid bara, och lite hjälp på traven av lite Metacam. Så glad att jag slapp spruta henne i leden, sparar det till hennes äldre dagar ;)
 
Eftersom Viggson var lite halt, hältan vandrade runt, hon vrickade höger bakkota i våras och att hon aldrig blivit röntgad i alla benen så ville hon ta några plåtar för att försökra sig om att det inte är något i skelettet som spökar, typ en lös benbit. Sagt och gjort och Viggi drogades lite, hon är nog mer lättpåverkad än en undernärd 15-åring som får sin första fylla, dock lätthanterlig ;) 
 
Plåtarna var superfina och rena så jag drog en lättnadens andetag, hade varit så tråkigt om det varit något som krävt operation eller liknande, skelettskada bockade vi av för 1,5 år sen! Så domen blev "mer skritt åt folket" och ett återbesök efter 14 dagar och lite Metacam för att hjläpa henne att läka ut det sista. Återbesöket blir dock den 12:e, alltså tre veckors skritt då, för det tajmade inte innan det. Men vilan är ju igång så varför inte låta den fortsätta, bättre för lång än för kort i alla fall :) 
 

People never ceas to amaze me

Längesen jag skrev men det har varit så mycket som hänt den senaste tiden att min hjärna inte orkat med att skriva eller prata om det mer, haha. Den dagen då jag står med ett eget litet stall med några få väl utvalda och bra människor, den dagen kommer allt att fungera! Lätt kaos på stallfronten och det är inget som egentligen behöver skrivas här mer än att jag är trött på dåligt ledarskap i stall och oseriösa människor! Inget rör mig eller Viggson egentligen men man påverkas såklart av människorna omkring en och framför allt när goda stallvänner drabbas så får man sig en funderare och börjar omvärdera lite. Allt som allt, vi får se vad framtiden har att bjuda på men det har minst sagt varit en intressant vecka och mer lär komma haha ;) 
 
Annars rullar det på, ledig idag men jobbat mån-tis. Viggson skrittar på, vi promenerar och skrittar våra långa rundor varje dag och hon börjar finna sig i det och inte vara alltför studsig och bråkig faktiskt. Hon har väl accepterat sin dom att ta det lugnt ett tag nu ;) På fredag bär det av till kliniken så tills dess lär det ju inte hända så mycket på den fronten, det ska bli spännande att se vad detta kan vara! 
 
Många härliga promenader ger många härliga bilder, till exempel när hunden rullat sig på en nygödslad åker och är skitnöjd!
 
 Inte lika nöjd efter ett helbad, hon luktade gödselstack i två dagar ändå...
 
Viggson <3 kossor = sant!
 
 

It's fall y'all

Hösten är här och har verkligen varit underbar den här veckan. Har promenerat med Viggson en del och även hunden (not mine) lös, supermysiga promenader! Viggson börjar annars bli ett litet as (ursäkta språket), men hennes energinivå är grotesk. Hon går lite dit hon vill, ångvältar sig fram, travar, hoppar till för allt, kastar sig, väldigt lätt att lätta på framdelen när man sitter på nu och är allmänt överallt. Hon har skrittat en vecka nu och har en vecka kvar. Ska jogga lite någon dag med men annars blir det långa skritturer, 45 min - 1 timma typ för att hålla igång lite. 
 
För övrigt har hon typ blivit en björn igen.. Kanske inte en björn än men hon ser då rakt inte klippt ut i alla fall. Innan jag vet hur lång vårt break blir så få det vara men när hon ska igång igen sen så blir det klipp klipp igen :) 
 
Snart dags för kvällsjobb och samma sak imorgon, sen är det heeelg och det enda jag har planerat egentligen är att träffa bästis som är på besök! Ikväll är det också stallmöte, som jag såklart inte kan gå på eftersom jag jobbar... Hade velat gå men det ska bli intressant när jag får höra vad som sas, vågar folk säga vad de tycker eller kommer det vara tystare än graven!?
 
Finn ett fel????? 
 
Yes, skon är som vanligt av trots 24h boots... 
 
 
 
Visa fler inlägg