Break

Jag känner att det verkligen är dags för ett break för både mig och Viggi. Den senaste veckan har varit lite kaosartad tycker jag faktiskt och idag späddes det på IGEN även om det inte var Viggsons fel. Hon som jobbar  stallet skulle visst ta in ponnyerna som går bredvid Viggi och lämnade då henne ensam med ursäkten att hon inte ens såg att Viggi gick bredvid.... Jag vet inte ens hur man kan missa att en häst går 3 meter ifrån en annan och betar men V blev då helt ensam vid gräshagarna och hoppade över staketet, travade till stallet och in i sin grushage.
 
Skönt att hon travade direkt till sin grushage och inte sprang iväg någonstans men detta borde aldrig fått hända från början! Kollade över henne och masserade henne lite idag och hon verkar okej, lite gallig i benen men det är ju förståeligt och hon travade jämt när jag tömkörde henne.
 
Nej, jag känner mig lite matt på allt som hänt nu och tror som sagt att vi båda bara behöver ett litet break. Ska tömköra imorgon på morgonen och vänta in hovslagaren som ska slå på tappskon innan jag tar första tåget hem till familjen :))
 
Viggi får gå på gräset hela helgen och jag hoppas vid alla gudar att hon håller sig i skinnet nu! Har snällt folk som hjälper mig med henne så det känns super. Sedan blir det en helt hästfri helg med bästa vänner och Summerburst, kunde inte längtat mer faktiskt och tar nu ett break i bloggandet med tills på söndag :) 
 

Historien fortsätter...

Såklart ska Viggson inte lämna en dag händelselös och drog därför till med en tredje tappsko på en vecka! Jag blev allt lite putt på henne och dessutom går hon med boots på fram för att hindra henne från att trampa av dem men det lyckades hon med ändå...
 
Jag tänkte skritta ut en 45-min tur på henne och ta det lite lugnt idag och eftersom det var vår första tur ute slängde jag på gramanen för att ha lite som back-up om hon skulle så för sig något och tur var väl det. Hann till slutet av hagarna, ca 30 meter från stallet, innan hon utan förvarning flög rakt upp och ställde sig. Därefter hoppade hon med krumelursprång hit och dit, finta till vänster och höger växlat med en och annan stegring. Glad att jag hade snabba reflexer och kramlade fast mig, hon har testat samma rutin med mig två gånger innan och (peppar peppar ta i trä) har jag inte åkt av än. 
 
Unghästar är ju som de är och jag är kör på en teknik jag tycker funkar för oss, jag böjer hennes huvud till mitt ben vilket hindrar henne från att stegra eller dra iväg med mig och gör inte så mycket mer tills hon ger sig. Jag känner så tydligt på henne när hon kommer explodera om jag gör något och när hon börjar landa på jorden igen.
 
Efter x antal varv på en minivolt och sedan en 8-volt slutade hon ladda eller försöka ställa sig och vi kunde räta ut och börja gå. Tog kanske 5 min innan hon lugnade ner sig helt men sedan var hon sig själv igen och på slutet gick vi i vår vanliga takt på lång tygel. Det känns så tydligt vilket humör hon är på och jag har lärt mig ungefär vad hon gör och hur hon reagerar på saker. Skulle aldrig ge mig ut om jag var osäker på henne men är glad att jag faktiskt tar dessa fighter och att vi kommer ur dem och fortsätter som om inget hänt, tror det är bättre än att hoppa av och göra en jättegrej av det (om inte hästen verkligen vill ha av dig, inte värt att chansa då).
 
Måste ragga tag i ett pa tappskosäkra boots men underbart att hon kan gå på gräs nu!

Inget liv i luckan idag

Idag var skrutt tillbaka till sitt vanliga jag, kan ha något att göra med att hon gått i stor gräshage hela dagen och kände sig lite trött efter det. Vi red i alla fall på utebanan idag igen, för att inte avsluta med ett lite för okoncentrerat pass, och hon var superduktig. Travade ett halvt varv på linan bara för att se hur hon var men det var inget liv i luckan där och hon var duktig hela passet. Sista intervallen fick jag den där skön känslan när de tar lagom stöd på bettet och travar på med lite längre säkrare steg, hade kunnat travat runt i en evighet på mitt rumpetroll. Helt underbart att rida igen, älskar det!
 
Det märks dessutom att V har växt en del både på bilder om man jämför men också på utrustningen. Red med förbygel idag och jag fick spänna ut den tre hål för att den skulle sitta bra, hela tre hål! Är imponerad över Viggsons expandering, haha ;) Kul att hon växer i alla fall, märks i ridningen också att hon mognat lite, känns som man sitter på lite mer häst nu.
 
Lisa fotade massa, massa fina bilder på mig och mitt troll.
Visa fler inlägg