Bokat!!!

Jag tror jag vågar lita på schemat som ligger ute för nästa kurs (eller jag har valt att göra det i alla fall) och då är vår sista föreläsning den 20:e dec. Så på kvällen där så åker jag heeeeeeeem :D :D :D Längtar löjligt mycket redan nu. Ska stanna en vecka så jag åker tillbaka den 27 på kvällen igen. Det är första gången jag åker hem sen jag flyttade upp till Upssala i augusti så en veckan känns välbehövligt! Får se vad jag gör med kräket men någon kanske kan bli mutad och ge henne lite mat en vecka, ska jobba på det ;) 4,5h ska det bara ta med tåget och 467 kr kostade det tur/retur, ändå sjukt billigt mot vad jag räknat med. Är ju ute i god tid också och åker på kvällen också så det gör väl sitt, men så PEPP!
 
Har även bokat skoning för ponie om två veckor. Han på UDS skodde så fantastiskt så det får bli dyra pengar på honom igen. Hon är sjukt fin i hovarna fortfarande och eftersom hon har vuxit lite ojämnt i hovarna (vad det nu berott på, bogen säkerligen) så känns det skönt att ha honom så hon proffshjälp att fixa tossingarna så de håller sig :) 
 
Annars rider jag lite halvbra pass utan sadel och på hack. Var i ridhuset i torsdags och då var hon superfin. Man kommer ju verkligen åt henne nu när jag är barbacka. Förvänd galopp, byten, skänkelvikningar, ja allt satt som en smäck :D Duktig ponie! Hon blir lite tung i handen på hacket men ändå helt okej, kul att ha ett hack nu som jag kan växla lite med ibland. Framför allt perfekt att ha på mina klätterturer när jag bara skrittar i skogen.
 
Fick besök av mami och papi i fredags och jag fick äran att sova på hotell med dem i stan, kuuuuuuul :D Och dessutom satt min kära lillebror utanför badrummet när jag kom ut och överraskade mig. Så det blev riktigt famljemys, så himla himla himla kul att träffa dem! Har man väldens bästa famlj så har man ju alltid mys och kul. Så det blev restaurang och lite vin och en tur på stan och lite shopping och överraskning och megagod hotellfrukost. Ja, två sjukt bra dagar helt enkelt!! Känns tomt när man sitter sjäv igen men nu är ju julbiljetten bokad så bara att plugga på och låta tiden gå fort så är jag snart hemma igen ;) Dessutom kommer mormor och kusin vitamin upp i dec och hälsar på så det har jag ju att längta till också <3
 
Var på sittning igår som var ganska rolig, allt handlar ju om vilket bord man hamnar på och mitt var väl sådär roligt haha. Men det blev en sen kväll som fjäril (klädkod kavaj, tema fancy animal) så idag blir det chips och pizza, mmmh. Och en tur i skogen i solen med ponie :)
 
Grumpy as always!
 
Skoja ;)
 
Alltid lika glad att se sig själv
 
Ser ut som en bättre barnprogramledare
 

Teeth jao

Ponie är fin i tänderna, inget akut som skulle gjort att hon fått ont i nacken eller så vilket känns skönt ju :) Inget allvarligt skav från bett på tänderna och inga märken i mungiporna så får bra betyg där ;) Hon hade heller inte så vassa tänder att de skavde mot kinden så hon gjorde inget med dem. Däremot hade hon två låsnignar som hon kallade det på underkäken, både höger och vänter, ganska långt in i munnen. Det såg ut som att en kant stack upp lite längre på tanden och bildade som en liten hake där. Hon sa att det kan ha varit så att Viggis tänder inte varit helt framskjutna och färdiga förra året när hon var 5 och kollades, och att de nu kommit fram helt och därför bildat dessa låsningar. I vanliga fall får de tydligen låsningar för att de har ett över- eller underbett som gör att käkarna inte glider mot varandra i cirkelrörelser som de ska utan istället då rör sig mer fram och tillbaka åt sidorna bara och då skaver fram dessa låsningar. Men Viggi har ett bra bett så hon sa att det nog beror på att tänderna inte varit helt framskjutna innan och att det var bra att få slipat ner dem nu så de blev jämna. Dock satt låsningarna inte på ett ställe som skulle påverkat henne i varken ridning eller ätning (hon är ett svart hål matmässigt) men att det kunde gjort det i framtiden, så skönt att bli av med dem :)
 
Sen drog Ponie ut en vargtand för två år sedan när hon var 4 och förra året när hon var 5 drog hon ut en liten flisa som var en rest från vargtanden som satt kvar. När tandläkaren i måndags kollade igen nu så var det fortfarande en prick kvar där vargtanden suttit och jag sa det att det precis såg ut sådär för ett år sedan när flisan hittades. Hon lokalbedövade där och kollade lite och fick efter en del trixande ut en liten liten flisa som satt kvar. Så den där vargtanden lämnade några dumma flisor efter sig som legat och skavt. Det blir som en mini glasskärva som ligger i tandköttet och ger en molnande värk. Det kan mycket väl gjort att hon varit spänd och gått emot bettet ibland. Men nu är den borta och förhoppningsvis var det den sista flisan :) 
 
Inget bett på minst en vecka tills såret efter vargtandsflisan läkt och jag har ju som sagt ingen sadel att rida i heller. Så jag kör all in horsemanship nu haha! ;) Nej, men lite mer grunder och jobb från marken blir det. Och jag åkte faktiskt och köpte ett hackamore så jag kan rida lite grann i alla fall även om det är barbacka, träna magmusklerna lite haha! 
 
Skönt att munnen är kollad och att hästen är frisk, jakten på den perfekta sadeln fortsätter, to be continued...

Nu skriver jag

Lite långt mellan gångerna nu jaja, sånt som händer, glad att hinna skriva i alla fall för det betyder att tentan är över och livet är tillbaka typ ;) Kändes väldigt bra i fredags när jag skrivit tentan så det var ju skönt att kunna släppa det helt nu. Men man vet ju aldrig hur det gått, om tre veckor kommer reaultatet. Förra tentan gick fint i alla fall, resultatet kom i onsdags :)
 
Så mycket som har hänt mellan pluggstunderna.Viggi har blivit lasrad igen och är väldigt fin i alla benen och ganska bra i kroppen. Det är över slutet på maken och ländryggen det spökar och nu också nacken lite. Laser var förra måndagen och då sa han att nacken kunde betyda att hon har ont i tänderna. Hon kollades förra sommaren i tänderna och var bra då men nån vecka innan laserkillen kom så hade hon börjat backa när jag skulle tränsa, och varje gång typ. Inget konstigt i ridningen sen men just vid tränsning betedde hon sig konstigt. Eftersom han då hittade en spänning i nacken också så kändes det som att tändera får bli första stället att kolla upp nu då.. Så imorgon har vi tid hon tandläkaren och får se hur det ser ut då :) 
 
Sen har vi ryggen... Jag har ju märkt det senaste att hon musklat ur vid manken och tappat en del där och nu har laserkillen sagt att hon har ont där också. Så i torsdags kom en tjej är uppe ut och gjorde en kontroll av sadeln, den klämmer bak på manken precis som jag misstänkt :/ Sedan är ju Viggi sååå kort i ryggen så hon sa det att eftersom hon är så kort och jag är såpass liten så borde jag ha en sadel på 16-16,5" och inte mer då den som hon har nu blir lite lång och trycker lite på ländryggen. Så domen blev att även om jag breddar den sadeln jag har nu så kommer den ändå ligga på gräsen till för lång och trycka bak. Då kände jag att jaja, det var ju bara några månader sedan i maj som jag letade sadel sist så varför inte göra om och göra rätt igen nu då... 
 
Dags då igen att få sålt min gamla sadel och hitta en ny, vilket verkar omöjligt till denna damen jag äger! Hon som kolla sadeln sa det att, "ja du har ju en en otroligt känslig häst som jag ser..." Weeell ja I know, känsligast på jorden typ, helst skulle sadeln nog sväva. Och just eftersom hon är så känslig så kan den ju inte ligga fel nånstans för då är det jag som står med veterinärkostnaderna sedan ändå. Så just nu letar jag typ mer åt ponnysadel-hållet. Har ju inte råd att prova ut en egen sadel än så en billigare och bra ponnysadel kanske is the thing! Bred anläggningsyta och kanal, bred över manken och kort över ryggen - hon är ju practically en ponie ;) Men min bästa häst ska ju bästa vård få! <3 Tills vi hittat en rider jag barbacka och tömkör ;) 
 
Sedan har jag lekt tappskomästare när Viggi såklart fick av sig en sko trots boots dygnet runt... Hon kunde i alla fall med att trampa av den fint och lämna den vid grinden. Så jag fick låna redskap av Anki i stallet och försökte minnas min hovslagarkurs i gymnasiet. Kände mig ganska säker på min sak och blev lyckligt överraskad av resultatet. Kan säga att över en vecka senare nu sitter skon lika snyggt kvar haha!! #STOLT
 
Och sist men absolut inte minst kan jag ju nämna min undertbart sköna helg när bästa Toan och Dannie kom och hälsade på. Mitt rum blev en enda stor luftmadrassäng och det var film, massa mat och godis, jacuzzibad och allmänt häng. Precis vad jag behövde och alltid lika underbart att träffa de där två!! Dannie fick nån akut magkatarr som förstörde hennes helg lite men vi försökte preppa henne med allt vi kunde och idag släppte det lite i alla fall så hon lämnade utan att må jättedåligt vilket var skönt. Nästa gång hoppas vi att klara oss utan det!
 
Tappskoakuten ja man tackar!
 
 
 
 
 
SÖT!!!!!!!!!!
 
Också SÖTA! Moa gillade nog Zippe lite mer än Zippe gillade Moa tyvärr haha ;) 
Visa fler inlägg