Two days off

Ja, jag jobbade i måndags och sen blev jag ledig nu tisdag och onsdag för att de inte behövde mig helt enkelt. Lite ofrivillig ledighet då jag såklart very much need the cash men eftersom jag inte kan göra något åt det är det bara att göra det bästa av det. Så igår blev en heldag i stallet med ett riktigt bråkpass med Viggson där jag bestämde mig för att för en gångs skull inte ge mig med vänsterskänkeln utan verkligen få igenom den så hon lyssnade, och ja, det blev en väldig diskussion och jag var glad att vi var ensamma i ridhuset så som hon sparka, stegra och allmänt skena runt där inne. Vänsterbogen är ju det jobbiga för henne och jag försökte vara konsekvent med henne och berömma så fort hon släppte efter lite. Hon måste börja använda bogen rätt nu om den någonsin ska bli helt läkt och bra. Men slutet gott allting gott, jag gav mig inte utan det fick hon göra och på slutet var vi vänner igen och hon var jätteduktig ;) 
 
Efter det fick jag rida en sväng på en liten c-ponny som ska säljas för att se om han var snäll med en ny ryttare, han har varit aningen knepig denna dära. Men så är han bara fyra år och nu hade de verkligen fått ordning på honom och han var superrolig att rida. Hade han varit lite större hade jag velat ha honom ;) 
 
 Vid halv två kastade jag mig i bilen och åkte med Sofia och hennes lilla treåing till veterinären för att kolla upp honom och vi blev där i några timmar. Sedan åkte vi hem och fixade lite mer i stallet, tog in alla hästar och borstade lite på Linns kärlek Fendido som jag haft hand om sedan i fredags när hon åkte till Madrid för att roa sig... Igår kväll kom hon hem igen och hon har varit saknad av både mig och hästen tror jag, skönt när alla är samlade igen :) 
 
Idag blir det besiktning av släp och inlämning av skären till klippmaskinen. Jag och Sofia åker även på hoppträning ikväll vilket ska bli jättekul. Spännande att se om hon skärpt sig nu efter gårdagens genomridning ;)
 
 Schwiggidiwhoo och Fendido är BF:s!!
 
Viggsons hagbuddy vill vara en sjöhäst, eller så smakar sjövattnet bättre än det i vattenkaret ;)

Var hemma i helgen men glömde visst skriva om det

Busy days, busy days... Det är fullt upp som vanligt haha, som det ska vara, trivs ju ändå bäst med mycket i görningen :)
 
Viggsons papper är inskickade för tilläggsregistrering (fattar inte alls grejen med det mer än att det kostar 800 spänn för en stämpel i passet...) och hon blev även vaccinerad i veckan. Min sadel har också stoppats om vilket känns jätteskönt, det blev superbra och nu håller den ett par år till :) 
 
Annars har Schviggidiwho tagit det ganska lugnt i veckan, skrittat, longerat och ridit lite lättare fre-lör. Ska tömkära imorgon och rida igenom ordentligt på tisdag innan hoppträning på onsdag. JUSTE, jag har ju lagt typ tre dagar på att få kräket klippt. Har en liten trådlös klippmaskin till huvud/ben men jag körde hela koppen med den, ja det tog ju lite tid men ack vad bra det blev och ack vad snäll hon var när det inte var så mycket ljud och sladdar. Dock höll det inte riktigt hela vägen... Klippte allt pilligt i torsdags (huvud, ben och längs manen) och tog kroppen i fredags, bara det är det inte riktigt blev hela kroppen. När jag hade högersidan av halsen kvar så slutade skären att klippa... Så nära, så lite kvar men ändå så långt ifrån! 
 
Snäll som hon är så lånade Sofia ut sin maskin till det sista på lördagen. Det var en stor maskin så den klippte inte riktigt lika kort som min, men det ser helt okej ut och vet man inte om det så syns det ingen skillnad på kroppen och högersidan av halsen. Väldigt skönt att få det klart i alla fall och hon blev så himla fin :) Klippte inte hela benen för jag ville inte bråka med henne (hon hatar ben och huvud, går inte) men när vinterpälsen satt sig ordentligt i november kanske så blir det helklippning igen med lite drogning på det så vi slipper bråka. 
 
One fancy horse coming in!
 
 
 

Det rullar

Liver rullar på.. Är inte väldigt glad (som jag ofta faktiskt är) men är inte heller så nedstämd och "emo" som jag kan vara ibland. Det bara rullar på typ och är lagom, lite tråkgit men bättre än emo tycker jag allt. Jag älskar verkligen att avsluta dagen med att natta Viggson i stallet oavsett hur trött jag är. Aldrig jobbigt att åka dit, aldrig jobbigt att mocka (skön terapi faktiskt) och aldrig att jag skulle välja att vara hemma och mysa istället för att streta på en regnig dag i stallet. Helt enkelt det som gör resten av tiden värd att vara lite tråkigare ;) 
 
Idag vaccinerades Schwiggydiwhoo (nytt smeknanm, gäller verkligen att få till uttalet där). Jag var inte där men Linn agerade stöd till Viggi, som visst inte var så glad att blir sprutad och var lite väl kaxig mot veterinären som fick ge henne en lavett så hon gav sig... Schwiggydiwhoo blev enligt Linn högst förolämpad och förnärmad av detta (Shocker...) men skärpte sig och skadade ingen under processen. Innehållet av sprutorna är nu i hästen så slutet gott allting gott! 
 
Veckans jobbigaste dag är snart gjord, Viggson har en liten oplanerad chilidill vecka med skrittrundor i skogen. Helgen rullar snart in och den bjuder på hemfärd med släpet för lite tillpiffning. Ja, det rullar helt enkelt! ;)
 
Visa fler inlägg