Trubbel i paradiset

Ja idag är jag lite lessen och smått bekymrad sådär. Viggsons broddtramp var inte alls så bra som jag hoppats. Tänkte väl att det skulle gå fint att rida i snön eftersom den är så himla ren så såret inte skulle bli smutsigt. Men snön och allt som kommer emot det gör också att det inte slutar blöda och får en chans att läka. Skit, skit, skit broddar säger jag bara, eller dom är ju bra ibland med just nu är jag arg på dem. 
 
Så det blir ingen tur i den stilla vinden i nysnön varken idag eller imorgon, nepp. Det får bli boxvila i helgen med små promenader för att rasta lite och en önskan till gud att det går snabbt att få såret någorlunda ihop. Nu är det inpackat igen och broddar av så kom åt att linda fast det hela vägen runt hoven nu när hon ska stå inne, hoppas detta håller nu. Usch, det är på en så fruktansvärt dumt ställe det sitter, men är ändå glad att hon inte har ondare eller är halt!
 
Jag checkr nu ut efter en sjukt intensiv vecka med mycket nytt och mycket som hänt. Tacokväll med godis och nachochips med mig själv och en film ska bli underbart. Over and out!
 
 

Det var då själva fn

Min skrutt gillar visst att skrapa på sig så mycket hon kan. Hon har just nu två inte helt läkta skrapsår i pannan och nu bättrar hon på sig med ett broddtramp... Usch, jag som ville rida i ridhuset nu fredga - lördag när jag faktiskt har lite mer tid, men det blir det inte frågan om med all sand som kan komma in i såret. Och det sitter ju såklart på ett så dumt ställe så det är svårt att få ett omslag att sitta fast bra och länge då det är på ett så rörligt ställe.
 
Dock är jag ju glad att det inte blev värre än det var, såg sjukt illa ut när jag hämtade henne med blod på båda bakbenen, men när jag spolade var det bara broddtrampet på höger bak som hon hade som sår. Tur var också att det inte var allt för djupt, det var inte så ytligt som jag hoppas men ändå så jag tror det läker relativt snabbt.
 
Nu är såret i alla fall rengjort och inbäddat torrt och fint. Tur att det är snö ute nu med så det är rent hon går och trampar i och inte massa lera och smuts. Får se hur det ser ut i morgon men en sväng i snön blir det nog om det ser okej ut och allt gått bra i hagen, boots runt om nu på det lilla kräket. Så glad att det fortfarande snöar så jag ändå kan hålla igång henne :)
 
 

Vantast Z

Efter lite sökande efter Viggsons morfar utan resultat hittade jag i stället hennes halvbror -09. Väldigt roligt och han har 2013 blivit godkänd hingst på Zangersheide vilket är väldigt kul. Ja, väldigt bra gener verkar ju gå i släkten på dennadära pållen jag hittat :) Jättekul att hitta lite om hennes familj då det är väldigt svårt att få fram!
 
 
0 kommentarer
publicerat i , Stam;
Taggar: hoppning, häst, släkt, stamtavla, unghäst
Visa fler inlägg