Hoppla, hoppla lilla hästen

Viggson var jätteduktig idag på löshoppningen, hon fattade galoppen riktigt snabbt. Lät henne springa över några gånger när allt låg på marken och la sedan upp ett litet kryss på mitten. Jag vet inte varför men på något sätt har kryss blivit något som förken V är väldigt tveksam till, kanske för att jag inte har hoppat det så mycket med henne eller så tycker hon bara att det är läskigt. Som sista hoppning innan jullovet får det nog blir en kort liten bana med kryss bara för att träna på det :)
 
När vi höjde upp lite på oxern ut så märktes det att hon behövde lite stöd och pepp från oss på utsidan för att våga. Hon tappade ett framben här och ett bakben där men efter några gånger fatta hon poängen och hoppade ordentligt. På 1m blev det lite halvtunga och tråkiga hopp men när vi sedan lät henne springa in själv och med oss smackande på utsidan så kom hon igång och hoppade riktigt fint på slutet. Bakbenen på sista språnget assåååååå!! 
 
Vi stannade på 1.20m för att inte pressa henne så mycket såhär första gången innan hon känner sig säker. Det märks så tydligt att hon är ung och osäker och behöver stöd när hon gör nya saker, vilket inte är så konstigt ju. Väldigt kul att se henne hoppa i alla fall och det finns nog lite hopp i henne ändå, bara mer tid, träning och styrka så ska vi nog få till något. Får löshoppa igen efter jul någon gång för att inte låta det gå för lång tid emellan.
 
 
 
 
 
 

Tänk att solen tittar fram ibland

Veckan som har gått har varit väldigt rolig faktiskt, vi har kanske inte pluggat så mycket som vi borde men vi ligger ändå i fas. I torsdags hade vi en jättemysig thanksgivingmiddag med en 4kg tung kalkon och det smakade underbart. Massa sås och sallader och bröd och mumsigheter, väldigt lyxigt att äta så gott :) 
 
Igår bjöds det på K-maskerad och jag och Linn gick som Kinesiska muren. Måste säga att vi båda blev förvånade över vår kreativa sida vi upptäckt, att folk sedan gissade att vi var ett kloster hör inte till saken... Kan dock vara den påveliknande hatten vi fick till som förvirrade folk, det skulle varit en kina hatt men vår kreativitet tade sedan länge tagit slut. Rolig kväll men jag är lite väl seg dag idag, priset man får betala, haha!
 
Viggson fick vila idag och imorgon väntar vår första löshoppning vilket ska bli spännande. Har ju inte riktigt haft chansen att löshoppa eftersom skadan kom så tidigt i frebruari och sen hela sommaren har det varit igångsättning på schemat och nu på hösten har det varit mycket med träning och tävling. Måste ju tajma med de andra som vill hoppa också och nu kunde några av de som ville i alla fall :) 
 
Veckan som gått, förken V har hittat sin prins nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi skulle se seriösa ut, jag gick all in. Om blickar kunde döda skulle Cornelia fotografen fallit till marken, haha!

Hoppträning

Yes, igår var det dags för vår tredje hoppträning tillsammans och gud vad kul det är att träna. Det är såklart väldigt bra för Viggson att få hoppa olika övningar och få bra guidning igenom dem, men det är också så otroligt nyttigt för mig och jag märker hur mycket jag behöver den träningen för att förbättras. 
 
Igår stod det styrketräning på schemat och det var studs för hela slanten. Jag har faktiskt aldrig hoppat studs eller ens galoppbommar med henne innan så det blev från noll till hundra på en träning där. Men det är ju lika bra att gå all in när man väl ska göra det, go big or go home ;)
 
Fröken V löste övningarna långt över förväntan, så positiv till allt den där. Det var mycket bommar och studs och släppa och ta stigbyglarna med fokus på action i galoppen. V förväntas inte göra övningarna felfritt och heller inte lika svårt som de andra. Det är så bra med Ted för han ser exakt vart vi är någonstans och anpassar övningarna efter oss. Vi rider ihop oss mer och mer och det märks att hon börjar bli starkare i kroppen nu. Hon kan hålla ett jämt tempo för det mesta och ändå bära sig bra genom alla övningar. 
 
Alla studs och styrketest tog ganska hårt på henne och när vi skulle hoppa bana på slutet fick jag vara sist vilket betydde att jag skrittade runt i ca 30 min och bara väntade. Både jag och pållen stelnade nog till lite och precis som Ted sa så blev hon nog lite stum i kroppen och ville inte riktigt hoppa när det sedan blev vår tur. Vi travhoppade lite och sedan flöt det på fint igen och vi avslutade bra! 
 
Idag blev det skritten för att gå bort den träningsvärk hon måste fått efter detta passet
 
Visa fler inlägg