Häst eller människa?

Hahahah, igår var en rolig dag i stallet, som vanligt med mina stjärnor Linn och Emelie där samtidigt! Jag har köpte en flughuva till Viggson inför sommaren, tänkte det var smart att fixa det nu och inte i panik när jag glömt att beställa och vill ha den direkt. Efter att jag testat den på Viggi (passade peeerfekt) så testade jag den på mig själv vilket fick Viggi att bli helt till sig hahah! Linn tog på sig sin också och sen lekte vi lite med Viggson, hon måste trott att vi var två små minihästar som stod där och snickesnackade med henne ;D Emelie lyckades fånga lite av det på film, så himla roligt tycker jag hahah!! ;) 
 
 
 
Viggi har varit så himla fin att jogga, stark för att hon är så pigg men mjuk och fin och länger ut traven mycket bättre nu, vi jobbar på sakta men säkert. I morgon blir det vilodag för jag ska ha hemmamys med familjen och i helgen sen plussar vi på galoppen :)
 
Annars ska jag snabbt som ögat till stallet idag och klättra en kortis med skruttan innan jag tar stora-blå i räcerfart (nej mamma jag kör försiktigt) och blåser hem för en träff med min saknade C-uppsats kompanjon Sofie såhär på valborgsmässoafton, det kan bli intressant hehe ;D 
 

Energy boost

Helgen kom och gick alldelses för fort måste jag säga, det var längesen jag var så social på så få dagar haha! Fredag: Bjuden av Linn och St Petrus på grillpremiär med underbart god mat (och sällskap).
Lördag: Saknade Madde kom på besök för en lunch på Waynes Coffee, som för övrigt är en omgjord lägenhet typ så det var himla mysigt att hänga där. Sedan gick vi och skaffade en ny tatuering på ovansidan/utsidan mitt högra knä. Jag älskar tatueringar och vill typ göra något mer, större men vågar inte (och får nog inte för mamma haha) så det fick bli en liten men sjukt snygg text – tycker jag då. Jag älskar den och blev mer än nöjd, kmr bli så snyyyggt i sommar med shorts till ;)
Sedan på kvällen gick jag till ett härligt gäng med ettor (egentligen tvåor nu men de kommer för evigt vara ettor) som jag inte träffat på sjukt länge och drog en vända på stan med dem och dansade lite :D Längesedan tant Mathilda rastade sig så det var uppskattat!
Söndag: Bästa Moatoa kom föbi på en snabbträff innan de drog tillbaka till Linköping igen, alltid för lite tid när vi ses, skulle behöva en vecka minst!! 
 
Annars har jag börjat jogga med Viggson Diggson på lite grusvägar och hon är så himla bra nu. Hon är mjuk och fin i sidorna, inte alls så stel i vänster och hon har ett jävla tryck i bakkärran nu så hon bara flyger fram och jag sitter där och fångar upp. Nej, hon känns väldigt fräsh och fin nu, får väl se hur länge det håller haha! Men jag tror det är för att hon står i liten hage och laddar upp sig hela dagarna, att hon inte springer bort all energi i hagen med hennes tre kompanjoner som ALLTID röjer gärnet. Skitkul att de har så roligt såklart men en liiite mindre hage där man i alla fall kan se hela hagen och endast en kompis, kanske två, tror jag att hon mår bra av just eftersom hon är så känslig för ALLT.. ;) Nej, det blir nog sandhage tills vi flyttar, det är mindre än en månad kvar nu så det överlever hon, speciellt nu när hon sätts igång igen. Stallet kan inte erbjuda någon mellanhage till henne och att gå från liten sandhage till en enorm beteshage med tre vänner i känns inte som det bästa alternativet för Viggi nu när hon precis blivit bra... 
 
 
 
 
 
TATUUUU BABY!!
 
ACTUALLY, I CAN

Twice now

Ja igår var en intressant dag hahah, jag ramlade av min kuse för andra gången tillsammans vilket var nice ;) Nej, men jag tycker faktiskt att det är lite bra ändå att ramla av lite nu och då för att inte bli rädd för det, nu red jag dessutom barbacka med dubbla schabrak och en padd (skaver i röven som bövelen annars) vilket gjorde att det var extremt halt på ryggen ;) 
 
Att det sedan blåste halv storm ute på fälten och att blåst är det enda Viggson reagerar på och blir lite knäpp av borde ju gjort att jag övervägde att kanske promenera med henne istället... Men nejdå, hoppa upp på din övertaggade femåring som har gått i liten sandhage i två veckor och laddat upp sig, rid dessutom barbacka och ut i den starka blåsten som du vet inte kommer gå bra och för all del rid ut ensam också när du ändå håller på! 
 
Hahah, said and done, vi kom till toppen av fältet innan hon vände, sprang för livet, stannade och slängde sig rakt upp. Jag landade i alla fall mjukt och fint på den nysådda åkern som vi så smidigt spang rakt över... Hon är ju underbar i alla fall som inte springer iväg utan stannar och kollar lite fundersamt på en med hennes så alltid skeptiska min. Jag dammade av schabraken och hittade en jordhög en bit bort och kravlade mig upp igen, fast besluten att ta mig runt haha ;) 
 
X antal snurrningar blev det på vägen när hon försökte slänga sig eller ställa sig, så vi snurrade på med huvudet i sidan så hon inte kunde slänga sig upp i luften och jag klamrade mig fast för glatta livet. Här slog mig tanken att jag kanske borde överväga att gå hem igen.. Men jag var ju så nära grusvägen och där visste jag att det skulle bli bättre, så vi kämpa oss dit, halvt snurrande, halvt hysteriskt travande – and we made it! 
 
SÅ, vi harvade oss runt hela rundan med livet i behåll och jag var riktigt nöjd att jag inte vände om, ska nog börja jogga mitt psykfall imorgon innan hon expolderar, men idag blir det en till självmordstur barbacka bara för att vi kan ;) Skoja, det kommer gå skitbra och idag är hon nog lugn hehe!
 
Visa fler inlägg