Det är så logiskt

Ja, jag tjatar om det här med hur allt hänger ihop med vad jag känner i ridnignen och det Stefan hittar på Viggson och att allt då är så himla logiskt och har sina förklaringar. Om man nu är lite skeptisk till det där med att osteopater hittar och behandlar fel som egentligen inte finns och att det är lite hittepå så föll igår ännu en pusselbot på plats. Viggi har sedan några veckor tillbaka haft väldigt ojämna framhovar vilket jag reagerat på och tyckt varit konsitigt. Jag menar hovis har ju skott i typ 40 år så att han skulle sko så ojämnt helt plötsligt kändes orimligt men jag påpekade det till honom igår och han sa det att den högra framhoven hade verkligen stuckit iväg och blivit lång medan den vänstra vuxit uppåt istället. Han rättade till det och vi pratade lite om varför det kunde bli så och då sa han att om en häst belastar ett ben väldigt mycket kan den hoven växa iväg vilket jag antar är för att kompensera och försöka stötta upp. Detta hänger såklart ihop med vad Stefan hittade!
 
Viggi började bråka extra myket för någon månad sen och ställde sig väldigt lätt och ganska oprovocerat då och i samma veva började jag märka ojämnheten på hovarna. Sedan kom Stefan och behandlade och det fick sin förklaring varför hon bråkat så mycket med en vänster bogled som satt fel (säkert lite trotsbråk också) och igår kom hovis och med honom också förklaringen till varför hovarna varit ojämna. Såklart hör allt ihop eftersom hon avlastat hela vänstersidan för att det gjort ont där och då har högersidan fått ta mycket belastning och framhoven fick ta sin del och växte då iväg.
 
Sakada/olycka - Bogled fel - Felbelastning - Bråk/protester - Ojämn hovväxt = GLAD ATT HA KUNNIGT FOLK OMKRING MIG SOM FIXAR DET JAG INTE KAN!
 
Bästisar i lerig hage ;D
 
 

Workin´ 9 to 5

Den här veckan kan jag verkligen säga har gått i ett. Jag räknade ut att jag sammanlagt har jobbat 47h från i måndags och även x antal timmar i stallet efteråt för att ta hand om den lilla råttan. I torsdags var jag så trött att jag somnade halv 10 men vakande i och för sig pigg och glad kl 6 på fredagen. Jag är verkligen en morgonmänniska, vill helst vakna så tidigt som möjligt innan resten av världen vaknar. Idag kände jag dock att det var en lång och välbehövd sovmorgon (med sovmorgon menar jag 9.30) och det var skönt att vakna utan en klocka. Det känns som att man alltid ska upp till något vilket gjorde att när jag nu inte hade någon tid att passa så låg jag ändå och funderade på vad det är jag har missat...
 
Jaja, nog om det, jag och Fröken V har varit ute på våra små promenader på kvällarna för att sysselsätta oss och jag har även masserat henne lite och börjar få in tekniken på de nya övningarna. Det är så himla mörkt mörker ute nu att jag är livrädd för att bilar som är ute inte ska se oss där vi promenerar så jag bakar in både mig och Viggson i refelxer. Har alltid varit lite sisådär med reflexer och tyckt att de är fula och jobbiga men efter att en bil knappt hann stanna för Linn och Fendi, trots att de hade reflexer på sig, har jag blivit skitnojig och vill helst plasta in både mig och häst i reflexer så fort vi lämnar gården i mörker. 
 
Imorgon kommer hovis (alltid intressant att se hur det går) och då åker även snösulor på. Annars väntar också lite jobb och födelsedagsfirande av Moa imorgon, busy busy! ;)) 
 
Den självlysande masken, byggd av två ländtäcken!

Plan til you die

Är ju som sagt ett big fan av att planera och styra upp saker och till största del är det Viggsons liv som faller offer för min hjärnas överakiva planeringstalanger. Som tur är faller detta precis i linje med vårt hoppteams uppgift att till efter nyår ha planerat tävlingssåret fram till en bit efter sommarvilan. Hehehe, I love it! Har nu fått en ganska bra översikt på ungefär hur jag har tänkt mig vårens tävlingsupplägg. Lite skkrittvecka och sommarlov inplanerat och däremellan hoppas jag på att komma iväg på i alla fall 90% av de tävlingarna jag har planerat in. 
 
Jag har försökt att välja tävlingar som är i närheten för att spara bensinpengar och såklart även för att det är skönare att tävla nära hemma :) Sedan får jag helt enkelt se hur våren blir eftersom min fattiga studentkassa kanske väljer att försvinna snabbare än jag planerat... Jag vill ju varva träning och tävling så gott som det går och cashen drar iväg snabbt nu när man börjar komma igång och åka iväg lite med kräket! 
 
Sedan kan man ju egentligen inte planera något alls med hästar, klart man alltid måste ha en plan och ett upplägg som man förhoppningsvis kan följa men hästar är ju hästar och unghästar är ju trots allt unghästar. Jag om någon vet hur det är att planera en vår för att sedan få ett telefonsamtal att hästen hoppas på tre ben... Men vi tog oss igenom det och har om något blivit starkare av det, 2015 känns som vårt år! :)
 
 
Visa fler inlägg