Motivation jao

Jag har ganska bra med motivation till allt just nu förutom till att blogga hehe! Jobbet på posten har börjat och det har varit otroligt mycket att göra nu under midsommarveckan och veckan som varit. Efter jobbet är det direkt till stallet och sen är man hemma runt 9 och då är det bara att fixa mat till dagen efter och sedan slänga sig i sängen, svårt att trycka in så mycket mer faktiskt. Helgerna däremot ägnas åt roliga saker vilket också gör att jag hellre gör det än att blogga tyväääärr.. Men jag kan hädanefter utlova ett blogginlägg i veckan i alla fall bara för att uppdatera att jag och mitt kräk lever och mår bra, leverera lite bilder också kanske, we´ll see ;) 
 
Viggson gottar sig i annars i hagen cirka 12 timmar om dagen i gräs upp till magen så henne går det ingen nöd på haha. Hon har haft en period nu där hon varit otroligt bråkig och omöjlig att rida ut på så jag har tömkört en del och skrittat på asfaltsvägarna där jag vet att hon går fram. Fendi däremot har verkligen steppat upp och blivit en klippa att rida ut på så jag och Viggi har börjat haka på dem, vilket funkat fint. Ombytta roller haha eftersom Viggi brukar vara en klippa, kul att de varierar i alla fall ;) Idag red vi en monstertur på 1,5 mil upp och ner för backar, helt underbara slingor i skogen och på slutet vill jag lova att båda hästarna var mjuka som smör och såg nöjda men trötta ut haha! 
 
Planen med Viggson nu är att fortsätta variera mer med arbete från marken varvat med uteritter med styrka, lydnad och kondition vilket är perfekt på vägarna som finns runtomkring. Tror det var helt perfekt för Viggi att få chansen att träna på slingorna runt omkring stallet. Hon har börjat muskla på sig ännu mer och blivit mycket lydigare och starkare. Två veckor till kör vi ridning och sedan får hon faktiskt två veckor helt vila och en vecka skritt, lätt arbete för att slappa till det ännu mer. Hon har ju haft några månader nu, sedan början april, där hon gått lite mer på havfart, eller snarare jobbat mest med lösgörande, bara rida ute, kanske två ordentliga pass i veckan, två vila och resten jogg, promenad, skritta i små backar osv.. Fokus på uppbyggnad bara och hon har ju hållit sig frisk nu längre tid än på länge och hon har kommit in i stallmiljön jättebra nu :) Efter sommarlovet i mitten på juli sätter jag igång på allvar och ska börja träna och har sedan siktet inställt på tävling igen i slutet augusti kanske, vi skyndar inte vi haha, det känns skönt att hon får komma ut sin trotsperiod förhoppningsvis nu också och även få en ganska kravlös sommar innan jag sätter igång mer seriöst mot tävlingar ;) 
 
Well, till we meet igen då, lite uppdaterade nu i alla fall, ha de gött haaaaj!
 
Jag hade hand om Fendi i några dagar över midsommar när Linn roade sig i London, jag och Fendi bondade och Viggson och Fendi visade prov på sin kärlek genom och gosade mest hela dagarna! Bästa kräken som finns!
 
Jag har aldrig haft Viggson som handhäst innan men jag tänkte att hon brukar ju vara väldigt uppmärksam och lydig så jag chansade och testade och det gick ju som en dans, joggade dem till och med en bra bit så de fick röra på fläsket lite, det kallar jag multitasking ;) 
 
 
Viggson och Contessa är verkligen töntiga och kära i varandra, hänger vid grinden om den andra är borta och vill helst beta på samma grästuva - gullisar! 

Inget av det planerade

Jag kan säga att jag inte gjort något av det jag skrev i måndags att jag kanske skulle göra nu när jag var ledig en vecka... En vajer i bilen släppte när jag körde ner till Halmstad i söndags, på måndagen lagade jag den och på kvällen lossnade den igen. Så i tisdags var det tillbaka till verkstan igen och beställa reservdel som jag hämtade på onsdagen och tog en tredje vända till verkstan och bytte den. Sedan fick jag en klipptid till mig för en klippning som jag fick i julklapp av min kära syster haha, bättre sent än aldrig ;) Kände att det var dags för en förändring med håret så det blev en lugg av det hela, ovant men är jättenäjd :D 
 
Viggson drog även av sig en sko i söndags/måndags så det blev promenad på aslfalt i tre dagar innan hovis kunde komma på onsdag och slå på den. Ett litet kortislov helt enkelt och hon verkar ha uppskattat det, matvägrar nästan allt hö och kraftfoder inne nu, det är bara gräs från 07.30-ca 20.00 nu som gäller, lyx! I torsdags fick hon även en tid hon tandläkaren, kände att det var dags att kolla henne igen och hon hade börjat slänga ut tungan och bita tag i bettet mer det senaste också. Det var ett bra besök, skriver om det imorgon kanske ;) 
 
Men ikväll tog jag min första riktiga ridtur på Viggson på en vecka nu och det var bara underbart. Jag har fixat anläggningskort på Styringe nu och red i den jättestora paddocken där i kvällssolen och Viggson var verkligen superfin. Vi joggade och galopperade i låg, avslappnad form runt och runt och gorde lite temopväxlingar och byten och hon var mjuk och fin och gick precis som jag bad henne, BÄSTA HÄSTEN :D På slutet galopperade jag runt på nästan långa tyglar och höll samma lugna, avslappnade form, mjuka och lösgjorda form, lööövly var det, jag bara njöt! Klapp, klapp, klapp till pållen <3
 
 
 
 
 
Lite drogad bara hahah, sötis, längsta mulen ever! 

Viggis nya liv

Ja, det nya livet på stallet flyter på, det känns som att det är rätt för oss där. Viggi verkar trivas bra, hon har en jättestor hage med alldeles för mycket gräs i haha, och dessutom en del av en sjö som rinner in i den så hon kan ta ett morgondopp om hon vill ;) Hon är fortfarande lite stressad i stallet och inte helt tillfreds men det handlar nog om att ge det lite tid bara så hon kommer till ro. Hennes hagkompis är en supersöt c-ponny och de är redan coolare polare :)
 
Rent ridmässigt så har vi nästan bara ridit ut och galopperat i backarna (där hon slängt av mig en gång redan) blandat med lite joggingturer och lugna dagar för att landa i allt. Ska se till att fixa anläggningskort så jag kan rida på mer ordentliga ridbanor och stämma av ridningen lite också, vill även åka iväg och hoppträna snart med så att vi så småningom kan komma iväg på tävling igen. Men jag känner ingen stress alls med det faktiskt. Viggson känns finare än någonsin i ridningen och de gånger vi hopppat har det varit med spetsade öron och inte en tvekan i sprången :D Dessutom gör vi galoppombyten gaaanska obehindrat nu, till höger gör hon rena för det mesta och till vänster kickar hon helst i bytet men gör vissa helt perfekt, så det har vi lärt oss :))
 
Examen är över och jag kan inte längre definiera mig som en student, skitkonstigt ju, det har ju varit jag i tre år nu!! Men arbetslivet lockar och jag börjar på posten igen för sommaren nästa vecka, den här veckan verkar det dock bli väldigt lugnt på jobbfronten så jag får väl bara acceptera att vara ledig hur konstigt det än känns, vad gör man när man är ledig så länge lixom?!?!?
 
Vem vet, kanske går bananas här och bloggar varje timma på grund av understimulering ;) Eller så kanske jag tar mig tid och knoppar Viggson som jag sagt så länge att jag ska testa. Eller så stänger jag in mig och sträckkollar någon serie. Eller så börjar jag springa (noot haha). Eller så gör jag en storstädning (weeell, not likely). Time will tell...
 
 
Viggi är glad i alla som vanligt, hon går lite fort fram i förhållandet bara vilket inte alltid uppskattas ;)
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg