Varför gör jag inte rätt

För det första, varför kan jag inte skärpa mig med maten, varför äter jag bara mackor, mjölk och riktig middag några dagar i veckan bara....! Jag måste skärpa mig och jag märker ju hur mycket piggare jag blir när jag äter ordentligt, men det är alldeles för tråkigt att laga mat till en person... blä!
 
För det andra, varför kan jag inte rida bättre? Varför vet jag precis hur jag ska göra men gör det inte? Varför känns det som att jag inte kommer vidare? 
Jag behöver hjälp med markarbete och jag vill ha en tränare som jag kan bolla med, som jag kan ringa när det är problem och som hjälper mig både i markarbetet och i hoppningen.
 
Hoppträningen idag gick väl okej, filmen ser bättre ut än känslan, jag tycker det mest var bråk och att jag och V inte direkt samarbetade. Hon har fått nån väldig reaktion på bakeben (chocker, hon har alltid sår nånstans) som gör att hon är lite svullen och väldigt, väldigt öm på dem nu. Vet inte om det är någon konstig typ av mugg eller något annat, oavsett så tror jag att hon påverkades av detta och blev lite springig i galoppen och väldigt bråkig i munnen... Jag blev irriterad på henne och red på henne och det kändes mest som att hon typ inte brydde sig om hindren utan bara klev över dem. Hon hoppade endast genom hela kroppen när vi presenterade trippelbarren för henne för första gången, men då överhoppade hon sig istället. Jag ska väl vara glad dock att hon inte tvekade på hindren utan hoppade allt och dessutom var hon nog lite stel och trött efter helgens hoppning så jag kanske bara fokuserar på fel saker helt enkelt. 
 
Men vårt problem är vänsterbogen och att hon inte är liksidig. Jag har henne inte jämnt på båda tyglarna vilket gör att jag inte heller har henne jämnt mellan hand och skänkel. Och jag vet inte hur jag ska träna bort detta. Eller jo, jag vet hur jag bör rida och jag rider ut mycket för då blir det mer naturligt med rakriktningen och inget söd av väggar. Men jag behöver någon som säger till mig vilka övningar i markarbetet jag ska göra så att jag gör dem rätt och ordentligt. För just nu är jag mest frustrerad över att jag vet vad som måste fixas men inte hur jag bäst fxar det. Jag måste ha någon som hjälper mig i markarbetet och jag vill ha det snarast, måste lösa detta på något sätt. 
 
Känner mig mest värdelös just nu för att jag tycker jag rider dåligt, för att jag inte ger bra förutsättningar för min underbara häst och för att jag vill så himla mycket är så himla motiverad men inte får ihop det. Jag känner att jag inte direkt har någon riktigt bra tränare som jag hade innan som jag kan träna både dressyr, markarbete och hoppning för. Nu tränar jag endast hoppning varannan vecka vilket såklart ger bra hjälp men det är bara med hoppningen och just nu behöver jag hjälp med markarbetet och det är där det brister... 
 
 

Kommer nästan ihåg solen

Igår sken solen och våren kändes i luften – idag var regn, blåst, hagel och lite mer regn tillbaka igen, underbara måndag! 
 
Så därför tänkte jag att det är ju mycket roligare att titta på lite fina bilder som Linsen tog på mig och mitt lilla kräk från igår när vi red fram ute i solen. Tänk vilka fina bilder det kommer bli snart när utesäsongen börjar :))))) Är för övrigt anmäld till tävling igen den 7:e vilket känns kul och väldigt spännande haha. Ska bara göra precis som jag gjorde igår så borde det bli bra ;)
 
 
 
 
 
 
BAMSEKRAM TILL BÄSTIS!

Och jag red

Idag kan jag faktiskt säga att jag höll min plan fullt ut. Jag hade stöd, jag red ordentligt, jag så till att ha henne med mig och inramad och hon var superduktig, sög tag i alla hinder. Om jag är med henne så är hon med mig, simple as that! 
 
Väldigt rolig dag idag helt enkelt och solen sken till och med på oss. Mamma ärade oss med sin närvaro och åkte ner och kollade på oss, eller kollade och kollade, andra rundan tror jag hon såg hela kanske men annars var det mest genom fingarna haha ;) Väldigt kul att få krama om henne iaf och dessutom sponsrade hon de två fina rosetterna som vi "vann" (sjukt dåligt att man måste köpa dem om man vill ha dem...).
 
Pappa skickade med lite olja att spreja handtagen till lemmen med för den kärvar lite, eller kärvade snarare för nu är handtagen (kanske inte kallas handtag, fästen? spakar? ingen aning nu när jag tänker på det) smörjda och glider fin fint. Tänkte på det idag igen när jag mockade ut släpet och backade in det igen, är för övrigt ganska bra på att backa släp asså, men hur lyxigt är det inte att ha ett eget släp!? Det är verkligen en otrolig frihet när man har häst och är ute en del!! 
 
Dreamteamet LiMat (coolt namn va, Linn & Mathilda) kommer för alltid att få planera tävlingar tillsammans så vi kan grooma och coatcha varandra. "Everything is awesome... everything is cool when you're part of a team...!"

Älskar att jag typ fick en rocklåt ashögt ;) hatar btw svängen till ettan, hur tänkte de?
 
 
 
Visa fler inlägg