Löftet

Mitt löfte från och med nu är att försöka skriva ett inlägg i veckan för att ge en snabbrapport vad som händer i livet :) 
Två månader in på nya året och saker börjar falla på plats och våren känns spännande och sommarn lockar (jag och ponie flyttar HEM då)!! Hösten var sådär då det blev nästan tre månader av barbackaridning och vila och  noll motivation utan sadel. Sedan kollade vi tänderna i oktober och plockade mer rester av vargtand alt. rester fårn mjölktänder. Innan jul började hon dock bita jättekonstigt på betten och var missnöjd så jag bokade en till tid hos tandläkaren om något hänt och jag red på hackamore i två månader för att inte reta munnen på henne innan vår tandläkartid. 
 
Det gick sådär att trimma på hack och framför allt svårt att hoppträna med det... Men vi försökte och vi kom igång mer och mer även om jag saknade finliret med att trimma på bett. För två veckor sedan hade vi vårt besök och det tog cirka 5 minuter och hon sa att det såg fint ut och troligtvis inga rester kvar från vargtand som spökar, vore osannolikt sa hon. Förmodligen har Viggi bara gjort det till en ovana att bita snett på plastbett och tugga på dem så jag får leta efter bett som hon accepterar och trivs med istället. Rider på ett rakt vanligt bett och ett tredelat fullcheek nu som hon går jättebra på och tuggar inte så mycket. Viktigast att växla ofta och hålla det enkelt, inte krångla till det så mycket. Helt underbart att rida på bett igen och ponie går fantastiskt nu, vilket hon borde haha! ;) Sadel ombygd under hösten, tänderna kollade två gånger inom 4 månader, vilat hela hösten typ och fått kiropraktor/laser/akupunktur av en jätteduktig tjej för några veckor sen! Nu viggi!! 
 
Vi hopptränar regelbundet igen, ponie är superlyckig i sin hage och jag har aldrig sett henne trivas så bra som hon gör nu i ett stall. Så lugn, busig, knäpp, pigg, avslappnad och känns väldigt tillfreds med livet. Börjar muskla på sig fint igen och komma upp i kondition och ja, vi känns verkligen på G nu och jag håller tummarna att våren fortsätter så. Förra året var ju inte ett toppen år direkt med mest skador och vila faktiskt, kom aldrig riktigt igång där. Men nu kör vi på och jag är så pepp och älskar henne sååå mycket, orimligt mycket, men det är det bästa med varje dag att åka dit och att rida och planera och drömma lite :) 
 
Skolan rullar på och nu har vi en väldigt rolig kurs där vi lär oss sticka, ta blodprov, sätta permanentkanyler osv.. KUL!!! Min klasskompis Carro har även flyttat in vilket är roligt så kan vi både hänga och plugga mer tillsammans ;) Yes det var den uppdateringen på nuläget och en snabb recap bakåt, i helgen är det hoppkurs två dagar i rad så vi laddar för det med lite insperation från horseshowen i GBG nu ;D 
 
 
 
#1 - - Ellen - tävlingsryttare:

Vilken tjusig häst du har! :)