LYCKA!

Denna hösten har dominerats av en enda sak egentligen, och det är att hitta en sadel som passar poine. Och idag är det ÖVER!!!!! :D :D :D Det har tagit 8-9 veckor nu att krångla fram och tillbaka med dessa sadlar. Under tiden fick ponie först gå barbacka och försöka hållas igång (trodde inte det skulle ta så lång tid att hitta sadel) och även tömköras en del. Sedan blev det mer och mer skogsturer och vilodagar och motivationen tröt lite hos mig. Sedan blev det "jullov" istället för henne i två veckor och jag tentapluggade allt jag kunde. 
 
Under tiden har jag haft ute några olika typ ponnysadlar för jag skulle försöka gå ner till 16-16,5" och då är det typ bara ponnysadlar som finns eftersom jag inte har råd att prova ut en ny. Men alla kändes skit, antingen låg de dåligt eller var sjuuukt hårda och obekväma att rida i. Jämförde såklart väldigt mycket med min sköna Equipe-sadel jag haft och den är den skönaste jag ridit i tror jag (förutom Linns Delgrange då...).
 
Den ena sadeln som skickades via Schenker slarvades ju dessutom bort på terminalen i tre veckor utan att någon där verkade göra något särkillt för att hitta den. Efter tre olika ärenden på den för att efterlysa den lyckades de leta igenom terminalen och hitta den, för att sedan slarva bort den IGEN.....! Hur det ens är möjligt undrar jag!? Men den blev ännu mer försenad och efter flera ytterilgare samtal till kundtjänst sa en där att "nej men den är borta.. den kan ha blivit stulen". Då drog vi igång ett reklammationsärende på den där de skulle ge mig mina pengar tillbaka och sedan ersätta ägaren till sadeln för vad den var värd. 30 minuter senare står det att mottagaren fått en avi och att sadeln finns att hämta ut... Hur det är möjligt att en på kundtjänst slänger ur sig att "nej sadeln kmr aldrig komma fram" (vilket jag frågade hundra gånger om den verkligen var borta IGEN) och att den sedan 30 min senare finns den att hämta ut har jag ingen aning om! Chefen borde väl egentligen ta ett snack med den personen vad den säger till kunder.. MEN slutet gott allt gott. Hon som ägde sadeln är den trevligaste jag haft att göra med under försäljningar och vi jobbade tillsammans för att få hem sadeln. Nu är den på plats tillbaka hos henne och jag har fått tillbaka min pengar, bara 4 veckor efter att den skulle varit framme, tack Schenker för bra service... NOT!
 
Jaja, under tiden jag letade ny sadel var min under försäljning men som tur var kom inga bud på den. Jag bad sadelprovaren (som jag haft ute allt för många gånger nu) att ta med min Equipe ut när hon skulle kolla på en annan och testa den igen. Vi pratade lite om vad man kunde göra för att få det att funka med den och hon sa att om man breddar bomvidden och skruvar isär och flyttar panelerna lite så att kanalen blir bredare så kanske det kan funka. Med nytt hopp skicade jag iväg min sadel till kära Halmstad och fick tillbaka den nån vecka senare.
 
I måndags testred jag på ett stycke Viggi som vilat i två veckor, det var en intressant tur som inte innehåll många skrittsteg och en häst som knappt visste vart hon skulle ta vägen, så glad haha! Det var underbart att rida igen, underbart att så trava fram i skogen och underbart att sitta på en häst som var överlycklig (om än lite ostyrbar) att få komma ut och göra nått igen :D 
 
Sadeln kändes lika skön som innan och den låg fint över manken, inget kläm och den kändes mycket bättre över länden eftersom den var mycket bredare och trycket försvunnit över hennes känsligaste ställe. Dock ville jag ju såklart att sadelprovaren skulle kolla på den igen och ge den slutgiltiga domen, vilket hon gjorde idag. 
Jag åkte till ridhuset där hon hade en annan kund innan mig och red en sväng. Hon kollade lite på mig medan den andra tjejen bytte sadel och kände under sadeln när jag skrittade och var supernöjd med hur den satt då. Sedan hoppade jag av och hon kollade även direkt på ryggen och tyckte den satt fint vid manken och att det stora trycket på länden var borta. Det var bara att köra på sa hon :D Det var det bästa vi kunde göra med den sadeln just nu. I framtiden kanske jag har råd med en sadel som passar ännu bättre men for now så ligger den fint och vi kan börja rida igen och satsa igång igen 2017 :D
 
Jag är så lycklig och glad att sadeltjafset är över, att ponie nu har en sadel som ligger bra och det allra bästa att det är min sköna Equipe jag fick behålla. 2017 bring it on!
 
Visa fler inlägg