Varför gör jag inte rätt

För det första, varför kan jag inte skärpa mig med maten, varför äter jag bara mackor, mjölk och riktig middag några dagar i veckan bara....! Jag måste skärpa mig och jag märker ju hur mycket piggare jag blir när jag äter ordentligt, men det är alldeles för tråkigt att laga mat till en person... blä!
 
För det andra, varför kan jag inte rida bättre? Varför vet jag precis hur jag ska göra men gör det inte? Varför känns det som att jag inte kommer vidare? 
Jag behöver hjälp med markarbete och jag vill ha en tränare som jag kan bolla med, som jag kan ringa när det är problem och som hjälper mig både i markarbetet och i hoppningen.
 
Hoppträningen idag gick väl okej, filmen ser bättre ut än känslan, jag tycker det mest var bråk och att jag och V inte direkt samarbetade. Hon har fått nån väldig reaktion på bakeben (chocker, hon har alltid sår nånstans) som gör att hon är lite svullen och väldigt, väldigt öm på dem nu. Vet inte om det är någon konstig typ av mugg eller något annat, oavsett så tror jag att hon påverkades av detta och blev lite springig i galoppen och väldigt bråkig i munnen... Jag blev irriterad på henne och red på henne och det kändes mest som att hon typ inte brydde sig om hindren utan bara klev över dem. Hon hoppade endast genom hela kroppen när vi presenterade trippelbarren för henne för första gången, men då överhoppade hon sig istället. Jag ska väl vara glad dock att hon inte tvekade på hindren utan hoppade allt och dessutom var hon nog lite stel och trött efter helgens hoppning så jag kanske bara fokuserar på fel saker helt enkelt. 
 
Men vårt problem är vänsterbogen och att hon inte är liksidig. Jag har henne inte jämnt på båda tyglarna vilket gör att jag inte heller har henne jämnt mellan hand och skänkel. Och jag vet inte hur jag ska träna bort detta. Eller jo, jag vet hur jag bör rida och jag rider ut mycket för då blir det mer naturligt med rakriktningen och inget söd av väggar. Men jag behöver någon som säger till mig vilka övningar i markarbetet jag ska göra så att jag gör dem rätt och ordentligt. För just nu är jag mest frustrerad över att jag vet vad som måste fixas men inte hur jag bäst fxar det. Jag måste ha någon som hjälper mig i markarbetet och jag vill ha det snarast, måste lösa detta på något sätt. 
 
Känner mig mest värdelös just nu för att jag tycker jag rider dåligt, för att jag inte ger bra förutsättningar för min underbara häst och för att jag vill så himla mycket är så himla motiverad men inte får ihop det. Jag känner att jag inte direkt har någon riktigt bra tränare som jag hade innan som jag kan träna både dressyr, markarbete och hoppning för. Nu tränar jag endast hoppning varannan vecka vilket såklart ger bra hjälp men det är bara med hoppningen och just nu behöver jag hjälp med markarbetet och det är där det brister... 
 
 
#1 - - Anonym:

Tips på en helt fantastiskt bra tränare är Jacob Hellström! :D Han är en väldigt engagerad tränare i alla sina elever och är väldigt lätt att bolla ideer med som du efterfrågar hos en tränare :) ha en fin dag!

Svar: Ja jag har hört mycket gott om honom, han ska faktiskt komma och ha träningar på vårt stall nu i april så det ska bli spännande att få se honom in action :) tack för tipset! :D
Mathilda Nygårds