Hoppla, hoppla lilla hästen

Viggson var jätteduktig idag på löshoppningen, hon fattade galoppen riktigt snabbt. Lät henne springa över några gånger när allt låg på marken och la sedan upp ett litet kryss på mitten. Jag vet inte varför men på något sätt har kryss blivit något som förken V är väldigt tveksam till, kanske för att jag inte har hoppat det så mycket med henne eller så tycker hon bara att det är läskigt. Som sista hoppning innan jullovet får det nog blir en kort liten bana med kryss bara för att träna på det :)
 
När vi höjde upp lite på oxern ut så märktes det att hon behövde lite stöd och pepp från oss på utsidan för att våga. Hon tappade ett framben här och ett bakben där men efter några gånger fatta hon poängen och hoppade ordentligt. På 1m blev det lite halvtunga och tråkiga hopp men när vi sedan lät henne springa in själv och med oss smackande på utsidan så kom hon igång och hoppade riktigt fint på slutet. Bakbenen på sista språnget assåååååå!! 
 
Vi stannade på 1.20m för att inte pressa henne så mycket såhär första gången innan hon känner sig säker. Det märks så tydligt att hon är ung och osäker och behöver stöd när hon gör nya saker, vilket inte är så konstigt ju. Väldigt kul att se henne hoppa i alla fall och det finns nog lite hopp i henne ändå, bara mer tid, träning och styrka så ska vi nog få till något. Får löshoppa igen efter jul någon gång för att inte låta det gå för lång tid emellan.
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg