Virriga tider...

Min här är nog faktiskt den första hästen jag haft som verkligen ALLTID har gjort något eller ställt till med något, det är inte många dagar som gått där hon varit helt fläckfri.. Tur är ju att det för det mesta varit ganska okej saker som mugg, sår här och där, utslag, lätt vrickning som läkte fort, spända muskler, tappskor, böjda skor ja listan är lång.. Men att det ändå alltid är något är ju helt otroligt!
 
När jag tog in henen från hagen i tisdgas innan hoppträningen var hon helt blodig på vänster bakben och det såg ut att vara paj typ.. När jag sedan spolade av det var det ett 1cm brett sår kanske som inte verkar vara allt för djupt men det hade blött (blödigt, blödat??) en hel del ner längs benet så det såg värre ut än vad det var. Ingen värme, hälta eller svullnad så vi var med på träningen och det gick jättebra. 
 
Det var en väldigt tekniskt svår bana så vi hoppade bara en låg bana på 80-90cm men det var lagom för oss. Mycket ur sväng, konstiga vägar, linjer till kombination och en trekombination ur kort sväng vilket vi aldrig hoppat innan. Men jag red faktiskt som jag skulle och skrutt var jätteduktig och hoppade väl och rakt på allt och det var inga tveksamheter alls. Så känslan inför lördag och tävling var tills igår super!
 
När jag sedan kom för att kolla till såret på onsdag morgonen (jag vet att hon lätt blir svullen så lika bra att promenera med henne när hon håller på som hon gör) så tyckte jag att hon var lite konstig. Och när jag longerade så var det som att hon ibland markerade fram eller nickade till med huvudet men inte hela tiden, och det släppte ju längre hon joggade, ibland såg det ut som höger och ibland vänster.. Så jag red ut en kortis på eftermiddagen efter att jag longerat lite igen och kände igenom henne utan att märka nått. Jag joggade lite på en grusväg och hon kändes pigg och fräsh om än lite stel i vänster sida. 
 
När jag sedan kom tillbaka idag på morgonen för att kolla av henne igen så nickade hon inte lika mycket som igår och efter 5 min kunde jag knappt se någon skillnad alls i varven eller på huvud eller ben... Och hon reagerar inte när man böjer benen heller eller klämmer på dem och hon känns fräsh när jag rider. Och hon var superfin på träningen ju...så vad kan hon egentligen ha gjort i boxen från natten tisdag-onsdag? Det enda jag kan komma på är typ rullat fast eller en extrem träningsvärk från hoppningen typ...
 
Ja jag vet inte alls, känns inte som att det är något men man vet ju aldrig, hon är ju yberkänslig för allt så att hon reagerar så på träningsvärk i någon dag skulle inte förvåna mig.. Hon skulle vilat idag men det får bli promenad och lätt joggning för att känna på henne helt enkelt. Och imorgon är tanken att ta några små skutt med henne inför lördag om hon känns bra då. Så jag får vänta och se om det släpper eller inte i eftermiddag. Men jag håller alla tummar och tår på att hon blivit sjukt jäkla stel efter hoppträningen för att hon jobbade rätt hela passet och använde rätt muskler. Men känns hon inte 100% fräsh imorgon så stryker jag mig från trävlingen såklart. Hoppas på att hon är okej efter idag och tillbaka till normalt igen. Med den braiga träningen i bagagen och massage och lugna dagar nu så känns det ändå som att vi är mer än redo för trävling på lördag – om hon är hel och bra vill säga! Min lilla skithäst som hon håller på!